GT86 - Vessen rá egy pillantást!

Az új GT86 tervezői olyan szenvedélyes autórajongók, akiknek egyetlen célja volt: megteremteni az autóvezetés vegytiszta örömét.

Formaterv.
A feltűnő és áramvonalas GT86 stílusához remekül illik a külön ehhez a modellhez alkotott, exkluzív ’86’ logo. Az emblémán négy driftelő gumiabroncs
formálja meg a ’86’-os számot, ami nemcsak a modell nevére utal, hanem a boxermotor szintén 86 mm-es furatára és löketére is. A két dugattyú között ábrázolt, jellegzetes logo megjelenik az első sárvédőkön, a kormánykeréken és az autó hátulján is. Ezek után aligha meglepő, hogy a kipufogóvég
belső átmérője is pontosan 86 mm. A Toyota ’T’ dizájnja sok helyen feltűnik az autón – többek közt a hűtőrácson, a műszerfal, a sebességmérő és a fordulatszámmérő szénszál-hatású mintázatán vagy a szőnyegeken, sőt még az opcionális Alcantara® üléskárpitokon is. 17 colos könnyűfém keréktárcsáival, látványos légterelőjével és krómozott, dupla kipufogóvégződésével a világ legkompaktabb sportkupéjának formavilága éppen olyan erőteljes, mint amilyen célszerű.

Vezetési élmény.
A GT86 tervezői egyetlen célra koncentráltak – a vezetés magával ragadó élményére.
A hajtáslánc a lehető legmélyebbre, a motor pedig egészen hátra került, így a tömegközéppont rendkívül alacsony és a súlyelosztás is optimális. Márpedig pontosan ez kell a remek irányíthatósághoz és a lélegzetelállító vezetési élményhez.

Teljesítmény.
Könnyű szerkezetű karosszéria és előre beépített, 200 lóerős, 2,0 literes boxermotor a Toyota D-4S közvetlen befecskendezéses technológiájával… A GT86 remek teljesítményére és nyomatékára mindig számíthat!

Biztonság. A GT86 gazdag biztonsági felszerelése igazán megnyugtató: hét SRS légzsák (köztük vezetőoldali térdlégzsák), ostorcsapás-jellegű nyaksérülések
ellen védő (WIL) ülések, Kipörgésgátló (TRC) és Blokkolásgátló Fékrendszer (ABS) Elektronikus Fékerőelosztóval (EBD). Emellett a GT86 Járműstabilitás-vezérlő Rendszerrel (VSC) is fel van szerelve, amelynek Normal és Sport beállításai révén saját vezetési stílusához igazíthatja az autó menetdinamikáját.

Az automata váltó a Snow üzemmódban finomabban kapcsolja a fokozatokat, így az autó biztonságosabban gyorsít a havas vagy csúszós utakon.

Irányítás.
A vezetőközpontú műszerfalon minden könynyen elérhető – legyen akár a Toyota Touch, akár a sebességtartó automatika vagy a kétzónás automata klímaberendezés kapcsolója. A valaha készített legkisebb kormánykerékkel tökéletesen uralhatja az autót. Az alumínium pedálok elhelyezése tökéletes, a rövid úton kapcsolható váltókar pedig pontosan kézre esik. A műszeregység egyetlen pillantással áttekinthető és leolvasható. A motorindító gombot
a közép-konzolra építettük, így gyorsan és könnyen használhatja. Csak nyomja meg és már indulhat is!

Új Toyota Avensis tesztvezetés

Toyota Értékőr

Hírek, érdekességek

Szolgáltatások

Salgótarjánban

Kakuk Autóház Kft. - Toyota Salgótarján

3100 Salgótarján, Füleki út 152.
Telefon: (32) 520-640
Fax: (32) 511-400

Gyöngyösön

Balla Euro Kft. - Toyota Gyöngyös

3200 Gyöngyös, Karácsondi út 1.
Telefon: (37) 503-503
www.toyotagyongyos.hu