Prius

A Toyota Hybrid Synergy Drive® rendszerének legfrissebb generációja újabb előrelépés a motorizáció forradalmasításának útján. A két villanymotornak köszönhetően nem csak az erőteljes gyorsítást, a pillekönnyű vezérlést, az éllovas hatékonyságot és a kategória első aerodinamikát fogja majd nagyra értékelni, hanem a Prius azon tulajdonságát is, hogy képes pusztán csak elektromos energia felhasználásával haladni. A tágas utastérben helyet foglalva látni fogja majd, hogy az úttörő technológiák használata az ösztönös kezelhetőségre törekvő tervezésnek köszönhetően valóban rendkívül könnyű és magától értetődő.

Utolérhetetlen vezetési élmény. Tér és stílus. Gazdaságosság. Hybrid Synergy Drive®. Full hybrid, teljes elégedettség.

Vezessen lelkesítő teljesítménnyel és világszínvonalú gazdaságossággal!
A rendkívül kedvező fogyasztás, az alacsony CO2-kibocsátás és a nagy teljesít-mény a modern hibrid technológia, a finoman hangolt aerodinamikai jellemzők és az alacsony tömegű anyagok ütőképes kombinációja révén valósult meg. A vezetési élményt tovább fokozza a finoman működő és agilis automata CVT váltó, míg a továbbfinomított padlólemez garantálja a futómű nagyszerűségét és a stabil úttartást. A modern Stop & Start technológia jóvoltából úgy indulhat el a Priusszal, hogy egyetlen molekulányi szén-dioxidot sem bocsát ki.

Gyártási folyamataink során mindvégig fenntartható anyagokat és folyamato-kat alkalmazunk. Az autó életciklusának végén a jármű teljes tömegének több mint 95 százaléka visszanyerhető, 85 százalék pedig vissza is forgatható. Amennyiben odafigyeléssel vezet, a nagy teljesítményű, prémium minőségű akkumulátor szintén kitart majd az autó teljes élettartama során.

Hibrid Szinergia Hajtás® – full hibrid, teljes elégedettség.
A világ legmodernebb hibrid technológiája ötvözi az 1,8 literes VVT-i benzin-motor, a villanymotor és a villanymotor/generátor előnyeit, így a fogyasztás alacsony, a CO2-kibocsátás csekély, ám a teljesítmény mégis erőteljes és megnyugtató lesz. A kifinomult full hibrid rendszer érzékeli a gázpedál lenyomásából, hogy Ön milyen gyorsulásra vágyik, és eldönti, hogy az autót elektromos energia, illetve benzin hajtsa, esetleg a kettő együtt – ám az egyes erőforrások közötti váltásból Ön mit sem vesz észre. A soros-párhuzamos kia-lakítás azt jelenti, hogy a benzin- és a villanymotorok különálló egységek. Így lehetséges az, hogy a villanymotor segít a benzinesnek, miközben elektromos áramot generálva tölti az akkumulátorokat is, s a vezetés során a fogyasztás és a reakciókészség mindig ideális lesz. Autóját tisztán elektromos üzemmódban, károsanyag-kibocsátás és fogyasztás nélkül is üzemeltetheti, ám ahogy nő a sebesség, a benzinmotor idővel beindul, és hozzájárul a magával ragadó és erőteljes teljesítményhez. Használja ki a nagyszerű gázreakciókat elinduláskor, vagy amikor előzésbe kezd! Három üzemmód közül választhat: EV, ECO és Power. A Hibrid Szinergia Hajtás® a leggazdaságosabb, nagy sorozatban gyártott hajtáslánc, ami az egyébként veszendőbe menő energiát is felhasználja.
Az új Prius vezetése igazán élvezetes – íme, egy tipikusan gazdaságos út.

Íme, a világ első számú hibrid autója!

Nézze meg közelebbről az új Priust, és fedezze fel számos ötletes formai megoldását! Ismerje meg az áttörést jelentő technológiát, amely életre hívta a tetszetős és tágas, új Priust. Igazi újítások – a modern ember számára.

- Ökovezetési kijelző
Megjeleníti az energiamonitort, a va-lós idejű fogyasztási adatokat, a hibrid rendszer visszajelzőjét és a korábbi eredményeket.
Előnye: nyomon követheti, mennyire gazdaságosan használja Priusát. Környezetbarát vezetési stílusra sarkall.
- Szélvédőre vetített kijelző
Ez a technológia a vezetéssel kapcsolatos legfontosabb infor- mációkat közvetlenül Ön elé, a szélvédő belső felére vetíti. Megjeleníti a jármű sebességét, a hibrid rendszer visszajelzőjét és a navigációs információkat. Előnye: tekintete folyamatosan az útra fókuszálhat.
- Érintőgomb kijelzője
Egy ujjmozdulattal választhat a vezetési információk, a klíma-berendezés és az audio menüje között. A grafikus menü a köz- ponti kijelzőn jelenik meg, ami- kor enyhén megérinti a szenzort. Világelső megoldás. Előnye: a biztonság érdekében keze a volánon marad, tekintetét pedig nem kell levennie az útról.
- Intelligens automata parkolási rendszer
Ez a jelentős mértékben módosított technológia automatikusan bekor-mányozza az autót az Ön által kiválasz-tott helyre. Önnek csak a tolatás sebességét kell szabályoznia. Előnye: parkolás – izgalmak nélkül.
- Üzemmód-kapcsolók
EV: tökéletes csendben és párat-lanul gazdaságosan, tisztán elek- tromos hajtással haladhat két kilométeren át, legfeljebb 45 km/h-s sebességgel.
ECO: mérsékli a légkondicionálás kapacitását, és enyhébb gázre-akciókat ad, hogy csökkentse az üzemanyag-fogyasztást.
Power: a legjobb teljesítményt hozza ki a benzinmotorból és a villanymotorból, hogy autója minél agilisabb teljesítményt nyújtson.
Előnye: az egyes üzemmódok fokozzák autója teljesítményét vagy gazdaságosságát.

Új Toyota Avensis tesztvezetés

Toyota Értékőr

Hírek, érdekességek

Szolgáltatások

Salgótarjánban

Kakuk Autóház Kft. - Toyota Salgótarján

3100 Salgótarján, Füleki út 152.
Telefon: (32) 520-640
Fax: (32) 511-400

Gyöngyösön

Balla Euro Kft. - Toyota Gyöngyös

3200 Gyöngyös, Karácsondi út 1.
Telefon: (37) 503-503
www.toyotagyongyos.hu